Is there anybody out there?

(början av april)

Jag vet verkligen inte.
Allt snurrar, det är ju fysikens vanligaste mönster, och det märks för fan: sällan känner man att man har så mycket koll som när man surrar själv.

April månad. Våren är snart här och en ny knallrosa jacka har införskaffats.

Men ändå lixom. Jag har svårt att styra upp saker. Ingenting riktigt går framåt, jag bara trampar vatten... och bara nästan. Jag vill träna, bli assnygg och hångla med Syl i Sopranos som om det vore självklart. Det är nog det jag alltid velat. Varför mina mål inte är högre är svårt att veta. Men som Bob Dylan säger, vi har alla olika betydelser för mål och människor och allt möjligt. Vem har hittat på att vi ska ha mål? Vi är fan djur. Om man frågar min underbara katt Foxy vad hon har för mål skulle hon inte hajja vad du snackar om. Detta samhälle är så baserat på produktivitet. Det är det enda sättet för oss att se skilnad på varandra. Annars ser vi alla likadana ut.

--------


Medan Basse snoozar

En kvart innan basse vaknar och vi ska tvätta.

Einsteins teorier är inte fullständiga.  Vid universums första stunder kollapsar de. Då när hela universum fick plats på en punkt, en singularitet.
Allt som är universum kan spåras tillbaka till den punkten. Du, jag och orions bälte och självaste tiden som styr över oss satt en gång ihop i en ofattbart liten prick.
universums frö.

Och här sitter vi och planerar fightingscener i Huddinge.

4 minuter kvar. Nytt avsnitt av Scrubs idag.

Om det är som Schrödingers katt (eller hur det nu stavas), att partikelfysik inte bestämmer hur den gör förrän någon ser efter får jag en känsla ibland som är så stark att allt annat försvinner. Och det är att universum själv födde upp intelligent liv för att faktiskt se. För att gå till roten av kaoset som uppgör universum.

Att ljuset är högsta hastighet i universum är alldeles för sammanträffande Ljuset gör så att vi kan se, så att vi kan få en uppfattning om fysiken vi lever i. Ljuset är information. Informationen ska vi ta upp,  analysera och tillslut förstå. Kan vi inte vara uppfödda för att komma till botten med de stora frågorna? Är det därför evolutionen såg att det var nödvändigt att skapa oss.

Nu har klockan redan ringt, men han vägrar vakna. Tvätten väntar smutsigt i de ikea-kassar den blev sorterad in i. Jag borde köpa fejk-blod och kostym till mr Weasel. Men jag har svårt att komma till skott.

Visste ni att det i vakum hela tiden uppstår partiklar? Fast det uppstår allid en plus och en minus, så nästan i samma stund som de skapas förintas de utav varandra. Det finns inte ett ingenting.
Och när dessa skapande av plus och minus försigår nära ett svart hål sugs minuspartiklarna in, men pluspartiklarna har precis tillräckligt med kraft för att inte bli indragen. Två saker händer, det svarta hålet förminskas pga minuspartiklarna, och universum från tillskott på pluspartiklar. Och detta händer ur ingenting.

Och allt expanderar. Överallt, helatiden. Och tillslut kommer hela universum att spricka, som en ballong som blåst sig allför stor. Det intressanta med att universum kommer spricka är att det inte bara är materian som spricker, utan sjävla tiden spricker likförbannat den med. Att universum spricker kommer alltså, kan man säga, aldrig hända då det händer utanför tiden.

Nä, nu ska jag hoppa på basse lite, att lata sig såhär när klockan tickar känns oförlåtligt.
Jag vill ha lost
Och en astronomiutbildning
och en kram =)

Ninja on my mind

Hej allihopa!
Carrigan här. Carrrrrrrrrrigan som Pelle säger. och då menar jag verkligen Pelle som går i min klass, och inte någon ironisk "pelle" från matteböckerna.
Nedanför denna mening ska jag berätta för er om min dag. Häng me vetja!

Jag vaknade klockan nio av intrott till naruto som skrek sig ur min yrvakna mobil. Displayen lös upp och jag såg lite grumligt att klockan bara var nio. Jag stängde av alarmet och lät min mobil få slumra vidare. Jag gjorde detsamma.
En timme senare vaknar mobilen igen, denna gång var Harry Potter den skyldige. Nedriga potter tänkte mobilen. Jag tänkte detsamma då jag såg att det var jobbet. Jag stängde av ljudet och lät mobilen återgå till sitt.
Otaliga timmar senare väller jag långsamt ut mig ur sängen.
Kissa.
Sportplus knäcke, keso, lite mer än lagom med örtsalt, tre gurkskivor skurna med osthyveln (absolut nödvändigt) och peppar.
Ett och ett halft glas nyponsoppa.
Mums säger Carrigan

PÅ med byxor, av med byxor, på med andra byxor, av med andra byxor, på med andra igen. Ok? Ok!

Ok?

..ok...

- Oj, nemen gud, Livet! brister jag plötsligt ut under morgonens andra internet-runda (expressen, facebook, minigan, sommar08, tvguide och ibland hotmail och jobbmail (denna morgon var en sådan morgon))
Allt som gömmer sig utanför mina lyhörda väggar här på höjden hälsar mig godmorgon med en tyngd över axlarna.
-Jag tänkte väl att jag inte kunde sitta här och göra ingenting resten av dagen, tänkte jag segt.
Tänktänktänk.
Jag la min Kunai lätt till hands i min väska. Tre minuter senare fryser jag påväg till tunnelbanan med öronen fulla av leonard cohen.
(Sminkningen uteblev, tvagning likaså. Men jag gillar trash-looken, har alltid gjort.)

Mellan First we take Manhattan... och then we take Berlin funderade jag kort:
Hur får jag lättast tag på Ninjasvärdet?

Jag ringde frun i huset och våra scheman passade inte riktigt denna dag, men om 24 timmar skulle vi prova igen. Svärdet var vasst sa hon.

At work I put on my business face (same as the pissed-off face). Jag skickar säkert tusen böcker manga, jag staplar dem i svajande staplar runt omkring mig. Mitt spaggetti-formade kontor (långt och smalt) kändes som taget ur en arbetsmiljö ur en Tim Burton film. Kartonger märkta TOKYO STOP trängde sig upp till taket, skrivaren drar igång med en himlans suck och så dessa svajande staplar.

Sekunden jag slängde den svarta sopsäcken full med mangapaket över ryggen var jag Jultomten. Jag tjoade hej då till mina trötta kollegor och begav mig ut i snön. Snön som bara helt plötsligt bestämt sig för att återvända...

780kr frakt.

Min nästa fundering blev självfallet var man får tag på dessa rökbomber? Eller patroner var det kanske?
Och det är sant, svärdet är faktiskt vasst, hur ska vi göra detta på ett riskfritt sätt?
Vi använder träsvärdet för de farliga scenerna. Det kan funka.
Och kanske vi kan elda blött granris för att få röken, istället för rökbomberna ("Hörru, det är fakitskt olagligt med rökbomber nuförtiden.")
Leonard sjöng medhållande.
"Carrigan..." menade han bakom det han fakitskt sa "... det finns fortfarande något att upptäcka, saker du inte vet. Använd granriset, och träsvärdet för de farliga scenerna"
Jag höll med.

När jag, efter mötet med chefer och mindre chefer, lyckats ta mig till Huddinges outforskade delar köpte jag impregnering till de vackraste skorna ni någonsin sett.
Men det var inte allt jag gjorde i Huddinges Outforskade Delar. Jag åt middag med en klasskamrat och hennes english sambo. Han satt redan i ninjadräkten som hon sytt en dag innan.
Här gör vi en pull-focus från trädet till huvet.
Tårar i slutet?
Just act natural!
I was thinking a nude scene
hahahaha!


That is a wrap people!

Filmningen gick bra. Ljuset sög och ljudet sög. Men vi vet vad vi ska göra till nästa gång. Imorgon ska jag hämta svärd, hinna med lite jobb (hoppas jag) låna om kamera ljus och ljud i skolan och sen in till Huddinges Outforskade Delar. Men jag ska tänka lite på Er också.

Carrigan trött för klockan är mycket.
Hur har er dag varit?