dagen efter (som blev till dryga månaden efter)(del 1)

Idag mår jag bättre än jag förtjänar. Och även fast Maria drog, Amanda sov och Basse också drog stannade jag på topp och lyckades skramla ihop en trevlig kväll trots mina halvmisära omständigheter. Jag satt på en och samma stol heeela kvällen, folket runt mig ändrades likt årstider, men jag var konstant.

Constantly in the darkness, where's that at? (Joni Mitchell never lies)

Ikväll är det midnattsloppet och min brorsa ska vinna hela skiten har jag tänkt. Och jag ska hejja och tjoa och vara på topp. Det kan behövas en del på topp at the moment. För oss alla om jag inte misstar mig.

Men annars: Tacokväll med kanske lite städning innan?



______

Carina vaknade upp och gjorde sömndrucket sin internetrunda, tittade bara bort ifrån skärmen för intag av gårdagens ciabatta och grönte. Carina lärde sig denna morgon* att minigan inte skrivit något nytt blogginlägg, att ingen vill henne något på facebook, att nobelpristagarna i fysik har med kvarkar att göra och ännu en pusselbit i vår vetenskapliga skapelseberättelse sitter på plats, miljöpartiet är utan frågetecken det vettigaste partiet och Pirates 4 ska göras och Johhny får tokmycket stålar för den. Visste ni för övrigt att 2008 har varit det elfte varmaste året på 129 år och att vart 4:e däggjur är utrotningshotat?

Carina drog sina vanliga slutsatser av nyheterna. En del små slutsatser som: "Jag måste skriva blogg mer, så jag kan få klaga på de som inte gör det" och "Jag vill vara fysiker". Men också funderade hon ännu mer på den stora, viktiga och riktiga slutsatsen:  Kapitalism kommer leda denna vår värld till sin alldeles för tidiga undergång.

trots att internetrunda, frulle och kommunistiska värderingar är rutiner Carina ägnar sig åt varje morgon, så var detta inte riktigt som alla andra mornar; denna morgon skulle saker fakitskt hända!


*Förövrigt, för framtida läsning, vill jag klargöra att "morgon" är mer år lunch-hållet för andra boende i landet Carina verkar i. Men lunch har, av någon anledning, alltid varit en passande morgon för vår huvudroll.