Medan Basse snoozar

En kvart innan basse vaknar och vi ska tvätta.

Einsteins teorier är inte fullständiga.  Vid universums första stunder kollapsar de. Då när hela universum fick plats på en punkt, en singularitet.
Allt som är universum kan spåras tillbaka till den punkten. Du, jag och orions bälte och självaste tiden som styr över oss satt en gång ihop i en ofattbart liten prick.
universums frö.

Och här sitter vi och planerar fightingscener i Huddinge.

4 minuter kvar. Nytt avsnitt av Scrubs idag.

Om det är som Schrödingers katt (eller hur det nu stavas), att partikelfysik inte bestämmer hur den gör förrän någon ser efter får jag en känsla ibland som är så stark att allt annat försvinner. Och det är att universum själv födde upp intelligent liv för att faktiskt se. För att gå till roten av kaoset som uppgör universum.

Att ljuset är högsta hastighet i universum är alldeles för sammanträffande Ljuset gör så att vi kan se, så att vi kan få en uppfattning om fysiken vi lever i. Ljuset är information. Informationen ska vi ta upp,  analysera och tillslut förstå. Kan vi inte vara uppfödda för att komma till botten med de stora frågorna? Är det därför evolutionen såg att det var nödvändigt att skapa oss.

Nu har klockan redan ringt, men han vägrar vakna. Tvätten väntar smutsigt i de ikea-kassar den blev sorterad in i. Jag borde köpa fejk-blod och kostym till mr Weasel. Men jag har svårt att komma till skott.

Visste ni att det i vakum hela tiden uppstår partiklar? Fast det uppstår allid en plus och en minus, så nästan i samma stund som de skapas förintas de utav varandra. Det finns inte ett ingenting.
Och när dessa skapande av plus och minus försigår nära ett svart hål sugs minuspartiklarna in, men pluspartiklarna har precis tillräckligt med kraft för att inte bli indragen. Två saker händer, det svarta hålet förminskas pga minuspartiklarna, och universum från tillskott på pluspartiklar. Och detta händer ur ingenting.

Och allt expanderar. Överallt, helatiden. Och tillslut kommer hela universum att spricka, som en ballong som blåst sig allför stor. Det intressanta med att universum kommer spricka är att det inte bara är materian som spricker, utan sjävla tiden spricker likförbannat den med. Att universum spricker kommer alltså, kan man säga, aldrig hända då det händer utanför tiden.

Nä, nu ska jag hoppa på basse lite, att lata sig såhär när klockan tickar känns oförlåtligt.
Jag vill ha lost
Och en astronomiutbildning
och en kram =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback